Neem contact met ons op
contrado logo

Toepassingen van Stoffen Materialen

Een stof kan het uiterlijk van een kamer, outfit en zo ongeveer alles veranderen. Wanneer jij online een stof zoekt, kun je de perfecte textielsoort kiezen voor jouw doel, wat dit ook mag zijn.

Er bestaan zoveel verschillende soorten stoffen en namen, dat het moeilijk kan zijn om bij te houden welke eigenschappen ze hebben en waarvoor ze gebruikt worden. Omdat textiel verscheidene samenstellingen, vezels, gewichten en structuren kan hebben, is het belangrijk om inzicht te krijgen in de gebruiksmogelijkheden van een materiaal.

De toepassingsmogelijkheden van stoffen variëren van bekleding, gordijnen, quilten, jurken tot kledingstukken, outdoor artikelen, woningtextiel en nog veel meer. Stoffen die afkomstig zijn van natuurlijke of synthetische bronnen, kunnen zelfs gemixt worden, zodat het materiaal de beste eigenschappen van beide vezels krijgt.

Gebruiksdoeleinden, zoals bekleding, gordijnen en meubilering, vereisen een sterke stof, die comfortabel is en die je eenvoudig schoon kunt maken. Als de uitstraling belangrijker is dan de duurzaamheid, kun je ook voor een luxe stof kiezen, zoals zijde. Voor stoffen die buiten gebruikt worden, kun je het beste een waterbestendig of waterafstotend materiaal overwegen, dat er geweldig uitziet en de nodige bescherming biedt tegen de elementen. Voor het maken van jurken en andere kledingstukken zijn jersey stoffen, comfortabele breisels en stijlvolle geweven stoffen zeer geschikte, modieuze textielsoorten.
Bekijk alle stoffen