Alle
 • Alle
 • Eigen Ontwerp
 • Kunstenaars
Go back
Related:
Webshops ({{popupVm.storeTotalCount}})
Kunstenaars ({{popupVm.artistTotalCount}})

Gepersonaliseerde Kledinglabels

vanaf € 21,00

Was € 35,00
-40%

 • Alternate Text Full colour bedrukking
 • Alternate Text Meerdere maten in verpakkingen van 10+
 • Alternate Text 100% Polyester
 • Alternate Text Comfortabel om te dragen
 • Alternate Text Glad satijn van hoge kwaliteit
 • Alternate Text Duurzaam bedrukt onder één faciliteit
 • Alternate Text Composteerbare verpakking
 • Alternate Text Snelle wereldwijde levering
 • Alternate Text Duurzaam bedrukt
 • Alternate Text Snelle wereldwijde levering
Alternate Text Wordt Verzonden in 1 - 2 dag(en) . Premium bijgehouden levering:€ 8,99 Bezorgopties

Wij bieden ook

imageExclusive

Groothandels- en studentenkorting van geen minimum tot bulkbestellingen

Bekijk kortingen
SwatchPack

Stalenpakketten en kleurkaarten beschikbaar voor slechts € 1,50 met expreslevering 

Bestel een stalenpakket

Productomschrijving

gepersonaliseerde kledinglabels

Onze prachtige gepersonaliseerde kledinglabels hebben een zijdezachte textuur, zijn dubbelzijdig gesatineerd en worden bedrukt met rijke kleuren in hoge resolutie. De labels zijn ideaal voor kleine bedrijven en startups, omdat ze al verkrijgbaar zijn in sets vanaf 10 stuks. Je kunt je eigen kledinglabels ontwerpen voor projecten, kledingstukken of handgemaakte item. We drukken je ontwerp, logo of merk in full-colour op een keuze uit 13 maten gevouwen of platte labels. Til je merk naar een hoger niveau met onze kleurrijke, geweven labels. Bekijk ook ons voorbedrukte Proefpakket Stoffen Labels.

Onderhoudsinstructies

Kan worden gewassen op 40°c, strijken op maximaal 30°c. In de droger op lage hitte. Wassen, strijken of droger op hogere temperatuur kan resulteren in kleur distortie.

 • Wassen op 40 graden
 • Lage temperatuur
 • Machinaal drogen 1

Hoe het werkt

Alternate Text

Upload je ontwerp

We passen je ontwerp automatisch toe op het door jou geselecteerde product

Alternate Text

Maak het volmaakt

Gebruik onze slimme tools om het precies goed te krijgen en selecteer de afwerkingsopties

Alternate Text

Voorbeeld & afrekenen

Bevestig uw ontwerpen met onze 3D-previews en betaal met vertrouwen

Alternate Text

1-2 dagen productie

Leun achterover en ontspan. Uw product is onderweg!

Wij bieden kortingen

We bieden kortingen op al onze producten, inclusief bulk-, hoeveelheids- en studentenkortingen. Profiteer van geweldige aanbiedingen, of u nu een klein bedrijf, ontwerper of student bent.

Volumekorting Groothandel Studenten
Gebaseerd op Hoeveelheid Tot 44% Tot 10%
Meer te weten komen Meer te weten komen

Levertijd & kosten

Gepersonaliseerde Kledinglabels

vanaf € 21,00

Was € 35,00
-40%

 • Alternate Text Full colour bedrukking
 • Alternate Text Meerdere maten in verpakkingen van 10+
 • Alternate Text 100% Polyester
 • Alternate Text Comfortabel om te dragen
 • Alternate Text Glad satijn van hoge kwaliteit
 • Alternate Text Duurzaam bedrukt onder één faciliteit
 • Alternate Text Composteerbare verpakking
 • Alternate Text Snelle wereldwijde levering
 • Alternate Text Duurzaam bedrukt
 • Alternate Text Snelle wereldwijde levering
Alternate Text Wordt Verzonden in 1 - 2 dag(en) . Premium bijgehouden levering:€ 8,99 Bezorgopties

Wij bieden ook

imageExclusive

Groothandels- en studentenkorting van geen minimum tot bulkbestellingen

Bekijk kortingen
SwatchPack

Stalenpakketten en kleurkaarten beschikbaar voor slechts € 1,50 met expreslevering 

Bestel een stalenpakket

Helpen

Alternate Text Meer details

Kledinglabels Met Jouw Ontwerpen

Een groot probleem dat je tegenkomt, wanneer je op zoek bent naar een leverancier van geweven labels, is de minimale bestelhoeveelheid die vaak wordt gehanteerd, vooral wat betreft gepersonaliseerde full-colour kledinglabels. Als je slechts een kleine hoeveelheid kledinglabels voor handgemaakte items nodig hebt, is de kleinste oplage vaak nog tussen de 1000 en 5000 stuks en kost je dit al snel een klein fortuin. In het begin heb je vaak nog niet zoveel labels nodig, dus waarom zou je zoveel geld stoppen in een voorraad etiketten? Gepersonaliseerde naamlabels zijn ook aan verandering onderhevig. Misschien heb jij de behoefte om een ontwerp te wijzigen of de naam op het etiket aan te passen, wat erg zonde is wanneer je al eerder een bulkbestelling hebt geplaatst. Het beste wat je kunt doen is de naamlabels te bestellen in kleine oplage, wat vooral gunstig is voor gepersonaliseerde kledinglabels, hobbywerken, handgemaakte en gebreide items. Onze minimale bestelhoeveelheid is een pakket met slechts 10 handgemaakte, bedrukte labels. Dit zal je helpen op de lange termijn. Maak van Contrado gebruik door verschillende opties uit te proberen en wij zullen je helpen bij het opbouwen van jouw merk. We verkopen onze handgemaakte labels in pakketten van 10, 20, 40, 100 & 200 stuks (en we voegen altijd wat extraatjes toe). 

De afmetingen zijn:

Fabric-Label Size Table

Tips voor het ontwerpen van labels

Kies voor het best mogelijke resultaat, bij het ontwerpen van jouw eigen gepersonaliseerde labels, voor een scherp en krachtig ontwerp. Gebruik geen lettergroottes kleiner dan 10pt en kies niet voor fijne of dunne lettertypes. Houd altijd de labelgrootte in je achterhoofd wanneer je aan het ontwerpen bent. Zo is er bij kleine labels, bijvoorbeeld, vaak alleen ruimte voor een logo. Voor etiketten met onderhoudsinstructies, kun je het beste een grotere labelmaat kiezen. Zorg ervoor dat alles erop past en leesbaar is. Je kunt dit allemaal heel eenvoudig doen op onze ontwerppagina en ons klantenserviceteam staat altijd klaar om je te helpen. Voor de lay-out van gepersonaliseerde kledinglabels zijn hier enkele bruikbare tips.

Let op: We gebruiken een geweven satijnen stof, waarop je ontwerp wordt bedrukt en niet geborduurd. Dit geeft jou het voordeel van een uitstekende kleurenafdruk, volledig merklogo en een betere leesbaarheid van kleine details. De labels worden plat verzonden en zijn dus niet al voorgevouwen.


tips to Design a label
Fabric label print details
Het kan voorkomen dat enkele labels niet helemaal perfect uit het productieproces komen. Wanneer dit het geval is, worden deze automatisch (en zonder extra kosten) toegevoegd aan je complete bestelling, in de hoop dat jij deze misschien nog kunt gebruiken. We vinden dit een mooie oplossing, in plaats van de labels direct weg te gooien. Als jij deze 'afwijkende' etiketten ontdekt in jouw bestelling, zijn ze hoogstwaarschijnlijk als extraatje meegeleverd en maken ze geen deel uit van de basisset labels die jij hebt besteld.

Alternate Text Printrichtlijnen & afwerking

Print Richtlijn

  • DPI-Print Guideline Icon

   Wat is de beste resolutie voor het printen?

   Wij printen in 200 dpi, wat een goede combinatie is van kwaliteit en bestandsgrootte. Idealiter moet jouw afbeelding geschaald worden naar 100% bij een resolutie van 200 dpi; dit houdt in dat de grootte van jouw bestand niet verandert, wat interpolatie voorkomt. Onze ontwerpinterface bevat een systeem, dat door middel van stoplichtkleuren en een bericht aangeeft of de resolutie van jouw geüploade ontwerp toereikend is.

 • scaling-Print Guideline Icon

  Hoe worden de afmetingen van mijn afbeelding aangepast?

  Wanneer jij jouw ontwerp uploadt in ons systeem, wordt de grootte automatisch aangepast aan de door jou gekozen afmetingen. Je vindt de afmetingen, van het stuk stof dat je wil bestellen, onder 'Afdrukformaat' bij de tab 'Productafbeelding'. De afmetingen van jouw afbeelding/ontwerp kun je zien bij 'Afbeeldingen & Tekstfuncties'. Onder de kwaliteitsinformatie naast de thumbnail kun je deze dimensies aanpassen.

 • RGB-CMYK Print Guideline Icon

  Welk kleurenmodel moet ik kiezen? RGB of CMYK?

  Wij adviseren om afbeeldingen te gebruiken die binnen de RGB-kleurruimte liggen. In het specifiek levert het gebruik van foto's met een sRGB-profiel de beste kleurresultaten op. Wat houdt dit in? Kies in jouw bewerkingssoftware voor de RGB-werkruimte en stel het kleurprofiel van de afbeelding in op sRGB (sRGB IEC61966-2.1).  

 • Print-Roll Length Fabric Guide Icon

  Maximale afmetingen

  Voor de meeste stoffen die we hebben geldt er geen limiet voor de lengte van de stof die je kunt bestellen. We hebben een voorbeeldvenster waarop het ontwerp tot een maximale lengte van 10 m wordt getoond, maar dit is niet het afdruklimiet. Als je meer wil bestellen, verhoog dan simpelweg de hoeveelheid (bijvoorbeeld: x2 bij 20 m of x 4 voor 40 m), dan kun je zoveel bestellen als je maar wil en wordt er automatisch een kwantumkorting toegepast. De maximale breedte van elke stof kun je vinden op de individuele pagina's van de stoffen, of in onze design interface.

 • Borders-Print Guideline Icon

  Moet ik witruimte opnemen in mijn ontwerp als ik een rand of knipruimte wil?

  Ja, dit kan je zeker helpen. Verwerk altijd wat extra ruimte of randen in het ontwerp voor de door jouw gekochte stof. We knippen vierkant rond de stofstalen en bedrukte stoffen en laten hierbij zo'n 5 mm witte ruimte vrij. Wil je graag dat er netjes en precies op de lijn wordt geknipt, dan zijn daar extra kosten aan verbonden.

 • crocking-Print Guideline Icon

  Wat is 'crocking' en wanneer kan de print vervagen?

  Crocking is de vervaging van de print rondom de vouwen van de stof, wat vaak gebeurt na het wassen of veelvuldig gebruik. Dit komt voor bij digitaal bedrukte natuurlijke stoffen - het vindt vaker plaats wanneer de print donkere of rijke kleuren bevat. Je kunt het vervagen minimaliseren door de stof in een koude handwas te wassen in plaats van dit machinaal te doen, omdat het draaien van de was de grootste oorzaak is van deze wrijving. Wil je dit helemaal vermijden, dan adviseren we een polyester stof te kiezen.

 • organics-Print Guideline Icon

  Waarom zien mijn kleuren er lichter uit op biologische stoffen?

  In tegenstelling tot onze niet-biologische stoffen, zijn onze biologische materialen niet voorzien van een coating. Dit houdt in dat de inkt in de vezels trekt, waardoor de kleursterkte enigszins afneemt (ongeveer -40%). Voor super krachtige kleuren raden we aan om een niet-biologische stof te kiezen.

 • Transfer-Print Guideline Icon

  Printen jullie op stof die door een klant wordt aangeleverd?

  Jammer genoeg niet. We testen het printen zorgvuldig, zodat we weten wat het beste resultaat oplevert op onze materialen, en onze faciliteiten zijn hier perfect geschikt voor. We printen echter wel sublimatiepapier op bestelling, dus als je beschikking hebt over een hittepers kun je eenvoudig jouw eigen stoffen bedrukken.

 • Jpeg-Tiff Print Guideline Icon

  Moet ik mijn bestand opslaan als TIFF of JPEG?

  Voor meerkleurige of zeer gedetailleerde ontwerpen raden we aan deze als tiff-formaat op te slaan; ze moeten hierbij wel samengevoegd worden tot één laag. Voor simpele kleuren en weinig gedetailleerde bestanden, volstaat een jpeg-formaat.

 • Shrinkage-Print Guideline Icon

  Hoe zit het met het krimpen van het materiaal?

  Net als bij veel andere bedrukkingsprocessen van stoffen, is het mogelijk dat de stof krimpt. Afhankelijk van de soort stof, kun je rekening houden met een krimpwaarde tussen de 2-8%. Hier dien je rekening mee te houden bij het bepalen van de afmetingen. Het percentage kan variëren per oplage en per stofsoort, dus we adviseren je om altijd iets meer stof te bestellen dan je nodig hebt voor jouw project.

 • Print-Both Sides Print Guideline Icon

  Kan ik beide zijden van de stof laten bedrukken?

  Het is bij ons niet mogelijk om een stof dubbelzijdig te laten bedrukken. Veel van onze stoffen zijn semi-transparant of hebben enige mate van doorschijnendheid, waardoor ze hiervoor niet geschikt zijn. Deze service bieden we helaas op geen van onze stoffen aan.

 • Labels-Print Guideline Icon

  Kan ik labels ook in een andere stof bestellen? Worden deze ook door jullie geknipt zoals de normale stoffen labels?

  Op dit moment worden al onze labels bedrukt op dezelfde satijnen stof. Het kan zijn dat we in de toekomst meerdere stoffen aanbieden, maar voor nu is dit de beste keuze. De labels worden allemaal geknipt op dezelfde manier. Je kunt de stof van jouw keuze bestellen en de labels zelf maken, maar we knippen helaas niet zelf verschillende stoffen op labelformaat.

 • Eco friendly Printing

  Worden de stoffen op milieuvriendelijke wijze bedrukt?

  Met het milieu in ons achterhoofd, worden al onze stoffen bedrukt met inkt op waterbasis. Dit houdt in dat er geen chemicaliën of oplosmiddelen aan te pas komen. Onze thermofixatie methode hecht de kleuren en prints, waardoor de nadelen van stomen vermeden worden, zoals een teveel aan vervuild water dat in het afvoersysteem terechtkomt. We hebben één faciliteit waar al het drukwerk, de productie en uitvoering plaatsvindt. In plaats van de stoffen op rol te leveren, vouwen we deze op voordat we ze verzenden. Hierdoor besparen we wekelijks meer dan 150 buizen, evenals veel ruimte in de bestelbus. (We zorgen ervoor dat delicate stoffen op zorgvuldige wijze worden verpakt.)

 • colour palette

  Waarom zit er een licht kleurverschil tussen mijn bestellingen?

  We werken constant aan het verbeteren van onze kleurprofielen. Hoewel het zelden voorkomt, kan het zijn dat er een licht verschil in kleur is tussen de verschillende bestellingen. Het is uiterst onwaarschijnlijk dat er een groot verschil zichtbaar is (zoals oranje in plaats van rood). Houd er a.u.b. rekening mee dat deze variaties in kleuren kunnen verschillen per stof, vanwege de verschillende samenstellingen en texturen van de materialen.
Marges Voor Zomen En Krimpen

Hemming Options ICON

We hebben een volledige Knip & Naai service hier bij Contrado en kunnen jouw bedrukte stoffen omzomen voor een kleine meerprijs. We creëren een smalle enkele- of dubbele zoom, waarvoor doorgaans 5 tot 20 mm van het materiaal wordt gebruikt, afhankelijk van de dikte van de stof. Dus, stel, je wil een afgewerkt stuk stof van 100 x 100 cm, dan is de grootte die je moet bestellen 101.5 x 101.5 cm, om de zoom mogelijk te maken (houd daarnaast ook rekening met een krimpwaarde van minimaal 2%) Hoe dikker de stof is, hoe groter de zoom zal worden. Je kunt kiezen om jouw prints te laten omzomen met Zwart of Wit garen. Bij onze zijde en andere licht geweven stoffen, zal de ene omgezoomde kant recht zijn (verticaal langs de rol) en de andere kant licht golvend.

We gebruiken de volgende hoeveelheid van de stof voor het maken van de zoom, om de zoom te kunnen verwerken moet jij je print dus groter maken:

 • Lichte Stoffen (20-100 g/m²): Voor zijde en andere lichte stoffen, gebruiken we 6-8 mm voor de zoom (dubbele zoom), dus over de gehele breedte/lengte is dit ca. 12-16 mm
 • Medium Stoffen (101-200 g/m²): Voor middelzware stoffen die rafelen, gebruiken we 15-20 mm voor de zoom (dubbele zoom) dus over de gehele breedte/lengte is dit ca. 35-40 mm
 • Stugge/Zware/Niet-rafelende stoffen: We gebruiken 15-20 mm voor de zoom (enkele zoom) dus over de gehele breedte/lengte is dit ca. 35-40 mm
Al deze afmetingen zijn bij benadering bepaald en kunnen dus variëren. Met de krimpwaarde inbegrepen, kan dit dus een aanzienlijk verschil opleveren in vergelijking met de bestelde afmetingen, houd hier a.u.b. voldoende rekening mee bij het voorbereiden van jouw print. Afhankelijk van de structuur van het weefsel, krimpen onze stoffen 2% tot 8%, met een gemiddelde van 2,5%. 

De Afwerking Van De Rand

We hebben vier afwerkingsopties voor jouw bestelde stof: 
 • Zoals het komt. We knippen rondom jouw afbeelding en laten een eenvoudige, misschien wat oneven, geknipte witte rand over.
 • Zoom met draad. We kunnen jouw stof omzomen met een keuze uit zwart of wit garen. Houd hierbij rekening met een extra productietijd van 1-2 dagen. Hieronder vind je informatie over hoe het omzomen de afmetingen van jouw print kan beïnvloeden. Je hebt de keuze uit zowel een overlocksteek als een normale zoom (een enkele of dubbele zoom, afhankelijk van de stof). Ze zijn echter niet op alle stoffen ook allebei toepasbaar. Als je beide opties kunt zien, zijn ze allebei geschikt voor de stof van jouw keuze, en kun je dus de omzoming kiezen die jouw voorkeur heeft. 
 • Op de rand geknipt. We knippen netjes op de rand van jouw afbeelding. Wanneer jouw ontwerp een rand of kader bevat, knippen we dus rondom deze rand. Neemt je design de hele stof in beslag, dan knippen we netjes rondom de randen van dit design. Houd er rekening mee dat we, wanneer we langs de lijn knippen, tegen de vleug van de stof in moeten knippen. Dit is de standaardprocedure voor het knippen van stof. Dit betekent dat er bij enkele stoffen, zoals de Georgette en Mulmul, die licht golvend zijn, wat rafeling op kan treden. Dit is onvermijdelijk, omdat bij het knippen de structuur van de stof wordt gevolgd.

Al onze stoffen worden met de hand geknipt, met de grootste zorg en aandacht. Als de rand van je stof er ongelijk uitziet, of licht gerafeld is, dan betekent dit niet dat er een fout in de stof zit. Het is bij bepaalde stoffen niet altijd mogelijk om een perfecte rechte lijn te knippen, dus houd hier a.u.b. rekening mee bij het creëren van jouw design. Als je vragen hebt of je wil graag meer details omtrent onze knipmethodes, neem dan contact met ons op, we nemen graag alles met je door.

Voor meer informatie over onze leersoorten of onze andere stoffen, raadpleeg onze FAQ.

Let op: Omdat alle producten die we leveren handgemaakt worden op bestelling, kunnen de afmetingen licht variëren.

Alternate Text Veelgestelde Vragen

Wat is het verschil tussen de platte en gevouwen labels?

De gevouwen kledinglabels hebben een gesloten rand en een geknipte rand die in het artikel wordt genaaid. De platte labels worden aan de boven- en onderkant afgewerkt en aan de zijkant met hitte geseald om rafelen te voorkomen.

Passen al mijn onderhoudsinstructies op een klein label?

De kleinere labels bieden vaak alleen ruimte voor een logo. Wanneer je het label ook wil voorzien van een onderhoudsinstructies of wasvoorschrift, raden we aan een grotere maat te kiezen.

Moet ik een minimaal aantal labels bestellen?

Je kunt al gepersonaliseerde kledinglabels bestellen vanaf 10 stuks. Dit is vooral gunstig voor kleine of beginnende bedrijven, die niet vast willen zitten aan honderden labels. Voel je vrij om een kleine oplage te bestellen en te ervaren hoe de stoffen labels er in het echt uitzien. Wanneer je tevreden bent kun je alsnog een grotere bestelling plaatsen. De stukprijs zou in dit geval lager uitvallen.

Dit vind je misschien ook leuk:

Recentelijk Bekeken