Neem contact met ons op
contrado logo

Gepersonaliseerde Stoffen Labels

Van € 32,00. Klaar in 1 - 2 dagen

Bezorging UK€ 7,50

 • Kwantumkorting

  Korting beschikbaar. Voeg afmetingen/kwantiteit toe om de prijs te zien:

  Start ontwerp >

 • Groothandel Account We willen al onze artiesten en kleine bedrijven de beste prijs aanbieden om te helpen hun bedrijf te laten groeien. Beschikbaar voor geselecteerde artiesten en doorverkopers. Meld je aan voor een groothandel account

Onze prachtige Gepersonaliseerde Stoffen Labels zijn zacht, dubbelzijdig gesatineerd met een zijdezachte textuur en worden bedrukt met rijke kleuren in hoge resolutie. Onze full-colour kledinglabels zijn ideaal voor kleine bedrijven en start-ups, omdat we geen minimum bestelhoeveelheid hanteren. Je kunt jouw eigen textiellabels ontwerpen voor hobbywerken en handgemaakte gebreide items. Het is super makkelijk om online te ontwerpen, dus bedruk jouw eigen gepersonaliseerde etiketten met jouw merknaam of logo. We printen full-colour gepersonaliseerde ingenaaide labels voor jouw bedrijf. Bouw jouw merk met onze kleurrijke geweven etiketten. Bekijk ons kant-en-klaar bedrukte Proefpakket Stoffen Labels.

 • Full-colour print, eenvoudig online te ontwerpen
 • 12 maten stoffen labels, per 20+ stuks verkocht
 • Elegante 190 g/m² zachte satijnen kledinglabels
 • Uitzonderlijk comfortabel en schuurt niet
 • De perfecte manier om jouw merk te promoten

Ontwerp Jouw Bedrukte Labels

Een groot probleem dat je tegenkomt, wanneer je op zoek bent naar een leverancier van geweven labels, is de minimale bestelhoeveelheid die vaak wordt gehanteerd, vooral wat betreft gepersonaliseerde full-colour kledinglabels. Als je slechts een kleine hoeveelheid kledinglabels voor handgemaakte items nodig hebt, is de kleinste oplage vaak nog tussen de 1000 en 5000 stuks en kost je dit al snel een klein fortuin. In het begin heb je vaak nog niet zoveel labels nodig, dus waarom zou je zoveel geld stoppen in een voorraad etiketten? Gepersonaliseerde naamlabels zijn ook aan verandering onderhevig. Misschien heb jij de behoefte om een ontwerp te wijzigen of de naam op het etiket aan te passen, wat erg zonde is wanneer je al eerder een bulkbestelling hebt geplaatst. Het beste wat je kunt doen is de naamlabels te bestellen in kleine oplage, wat vooral gunstig is voor gepersonaliseerde kledinglabels, hobbywerken, handgemaakte en gebreide items. Onze minimale bestelhoeveelheid is een pakket met slechts 20 handgemaakte, bedrukte labels. Dit zal je helpen op de lange termijn. Maak van Contrado gebruik door verschillende opties uit te proberen en wij zullen je helpen bij het opbouwen van jouw merk. We verkopen onze handgemaakte labels in pakketten van 20, 40, 100 & 200 stuks (en we voegen altijd wat extraatjes toe). 

Houd er bij het ontwerpen rekening mee dat 10 mm van de stof, op de rand van het label, gebruikt wordt om het etiket in te naaien. Gebruik deze ruimte niet voor jouw ontwerp, want deze zal na het naaien niet meer zichtbaar zijn. Onthoud ook dat er in de design interface een 3 mm afloopgebied is opgenomen. 

De afmetingen zijn:

Fabric-Label Size Table

Tips voor het ontwerpen van labels

Kies voor het best mogelijke resultaat, bij het ontwerpen van jouw eigen gepersonaliseerde labels, voor een scherp en krachtig ontwerp. Gebruik geen lettergroottes kleiner dan 10pt en kies niet voor fijne of dunne lettertypes. Houd altijd de labelgrootte in jouw achterhoofd wanneer je aan het ontwerpen bent. Zo is er bij kleine labels, bijvoorbeeld, vaak alleen ruimte voor een logo. Voor etiketten met onderhoudsinstructies, kun je het beste een grotere labelmaat kiezen. Zorg ervoor dat alles erop past en leesbaar is. Je kunt dit allemaal heel eenvoudig doen op onze ontwerppagina en ons klantenserviceteam staat altijd klaar om je te helpen. Voor de lay-out van gepersonaliseerde kledinglabels zijn hier enkele bruikbare tips.

Al onze satijnen labels bevatten een dunne zwarte of grijze lijn zodat we zo op maat kunnen knippen. Dit wordt in jouw product genaaid, dus zou bij het afgeronde product niet meer zichtbaar mogen zijn. We rekenen hiervoor een naadtoeslag van 10 mm, die bovenop de vermelde labelmaat komt.

Let op: We gebruiken een geweven satijnen stof, waarop jouw ontwerp wordt bedrukt en niet geborduurd. Dit geeft jou het voordeel van een uitstekende kleurenafdruk, volledig merklogo en een betere leesbaarheid van kleine details. De labels worden plat verzonden en zijn dus niet al voorgevouwen.


tips to Design a label
Fabric label print details

Onderhoudsinstructie

Kan worden gewassen op 40°c, strijken op maximaal 30°c. In de droger op lage hitte. Wassen, strijken of droger op hogere temperatuur kan resulteren in kleur distortie.

 • Wassen Op 40 Graden
 • Lage temperatuur
 • Droger 1

Veelgestelde vragen:

Is er slechts 1 afwerkingsoptie voor de stoffen labels?

Wij bieden 2 opties: 1. Gevouwen: Heeft een gesloten rand, de geknipte rand wordt in het artikel genaaid. Als je een gevouwen label zoekt, is dit een perfecte keuze. 2. Plat: Heeft hitte-verzegelde knipranden. De uiteinden zijn bedoeld om gevouwen te worden, omdat de randen niet zijn afgewerkt, maar slechts behandeld zijn om het rafelen tegen te gaan. Alle platte etiketten of gepersonaliseerde stoffen labels, hebben aan alle zijden een naadtoeslag van +1 cm (dit komt bovenop de aangegeven afmetingen van de stoffen labels). Als je het label er plat innaait, is het beter om de randen eraf te knippen, je loopt dan wel het risico dat het label gaat rafelen.

Passen al mijn onderhoudsinstructies op een klein label?

Op kleine etiketten is er alleen ruimte voor een logo. Voor onderhoudslabels met veel instructies, raden we aan een van de grotere gepersonaliseerde textiellabels te kiezen. Maak er zaak van de juiste maat label te kiezen, omdat het verkleinen van jouw logo de tekst vaak onleesbaar maakt.

Moet ik een minimaal aantal labels bestellen?

De minimale bestelhoeveelheid is 20 stuks. In tegenstelling tot veel andere verkopers, hebben we geen minimale bestelbeperkingen. Vaak is de minimale afname van labels 1000 stuks, maar niet bij Contrado! Wij bieden een minimale oplage aan van slechts 20 labels per keer. Naast deze veelzijdige etiketten, hebben we ook hanglabels in ons assortiment. Om tijd te besparen kun je hanglabels op hetzelfde moment bestellen als jouw etiketten en de ontworpen afbeeldingen in ons systeem hergebruiken.

Jij creëert geweldige ontwerpen, maar heb je ook de perfecte plaats om ze te verkopen?Alles wat jij hoeft te doen is ontwerpen waar jij van houdt en wij brengen jouw creaties tot leven. We nemen het handwerk, de productie, de verkoop en verzending voor onze rekening. Jij, de ontwerper, hebt controle over de producten en designs, waar je ook bent; of dit nu thuis is, op kantoor of onderweg. Wanneer de bestellingen binnenkomen krijg jij al snel jouw commissies.

Print Richtlijn

  • DPI-Print Guideline Icon

   Wat is de beste resolutie voor het printen?

   Wij printen in 200 dpi, wat een goede combinatie is van kwaliteit en bestandsgrootte. Idealiter moet jouw afbeelding geschaald worden naar 100% bij een resolutie van 200 dpi; dit houdt in dat de grootte van jouw bestand niet verandert, wat interpolatie voorkomt. Onze ontwerpinterface bevat een systeem, dat door middel van stoplichtkleuren en een bericht aangeeft of de resolutie van jouw geüploade ontwerp toereikend is.

 • scaling-Print Guideline Icon

  Hoe worden de afmetingen van mijn afbeelding aangepast?

  Wanneer jij jouw ontwerp uploadt in ons systeem, wordt de grootte automatisch aangepast aan de door jou gekozen afmetingen. Je vindt de afmetingen, van het stuk stof dat je wil bestellen, onder 'Afdrukformaat' bij de tab 'Productafbeelding'. De afmetingen van jouw afbeelding/ontwerp kun je zien bij 'Afbeeldingen & Tekstfuncties'. Onder de kwaliteitsinformatie naast de thumbnail kun je deze dimensies aanpassen.

 • RGB-CMYK Print Guideline Icon

  Welk kleurenmodel moet ik kiezen? RGB of CMYK?

  Wij adviseren om afbeeldingen te gebruiken die binnen de RGB-kleurruimte liggen. In het specifiek levert het gebruik van foto's met een sRGB-profiel de beste kleurresultaten op. Wat houdt dit in? Kies in jouw bewerkingssoftware voor de RGB-werkruimte en stel het kleurprofiel van de afbeelding in op sRGB (sRGB IEC61966-2.1).  

 • Print-Roll Length Fabric Guide Icon

  Maximale afmetingen

  Voor de meeste stoffen die we hebben geldt er geen limiet voor de lengte van de stof die je kunt bestellen. We hebben een voorbeeldvenster waarop het ontwerp tot een maximale lengte van 10 m wordt getoond, maar dit is niet het afdruklimiet. Als je meer wil bestellen, verhoog dan simpelweg de hoeveelheid (bijvoorbeeld: x2 bij 20 m of x 4 voor 40 m), dan kun je zoveel bestellen als je maar wil en wordt er automatisch een kwantumkorting toegepast. De maximale breedte van elke stof kun je vinden op de individuele pagina's van de stoffen, of in onze design interface.

 • Borders-Print Guideline Icon

  Moet ik witruimte opnemen in mijn ontwerp als ik een rand of knipruimte wil?

  Ja, dit kan je zeker helpen. Verwerk altijd wat extra ruimte of randen in het ontwerp voor de door jouw gekochte stof. We knippen vierkant rond de stofstalen en bedrukte stoffen en laten hierbij zo'n 5 mm witte ruimte vrij. Wil je graag dat er netjes en precies op de lijn wordt geknipt, dan zijn daar extra kosten aan verbonden.

 • crocking-Print Guideline Icon

  Wat is 'crocking' en wanneer kan de print vervagen?

  Crocking is de vervaging van de print rondom de vouwen van de stof, wat vaak gebeurt na het wassen of veelvuldig gebruik. Dit komt voor bij digitaal bedrukte natuurlijke stoffen - het vindt vaker plaats wanneer de print donkere of rijke kleuren bevat. Je kunt het vervagen minimaliseren door de stof in een koude handwas te wassen in plaats van dit machinaal te doen, omdat het draaien van de was de grootste oorzaak is van deze wrijving. Wil je dit helemaal vermijden, dan adviseren we een polyester stof te kiezen.

 • organics-Print Guideline Icon

  Waarom zien mijn kleuren er lichter uit op biologische stoffen?

  In tegenstelling tot onze niet-biologische stoffen, zijn onze biologische materialen niet voorzien van een coating. Dit houdt in dat de inkt in de vezels trekt, waardoor de kleursterkte enigszins afneemt (ongeveer -40%). Voor super krachtige kleuren raden we aan om een niet-biologische stof te kiezen.

 • Transfer-Print Guideline Icon

  Printen jullie op stof die door een klant wordt aangeleverd?

  Jammer genoeg niet. We testen het printen zorgvuldig, zodat we weten wat het beste resultaat oplevert op onze materialen, en onze faciliteiten zijn hier perfect geschikt voor. We printen echter wel sublimatiepapier op bestelling, dus als je beschikking hebt over een hittepers kun je eenvoudig jouw eigen stoffen bedrukken.

 • Jpeg-Tiff Print Guideline Icon

  Moet ik mijn bestand opslaan als TIFF of JPEG?

  Voor meerkleurige of zeer gedetailleerde ontwerpen raden we aan deze als tiff-formaat op te slaan; ze moeten hierbij wel samengevoegd worden tot één laag. Voor simpele kleuren en weinig gedetailleerde bestanden, volstaat een jpeg-formaat.

 • Shrinkage-Print Guideline Icon

  Hoe zit het met het krimpen van het materiaal?

  Net als bij veel andere bedrukkingsprocessen van stoffen, is het mogelijk dat de stof krimpt. Afhankelijk van de soort stof, kun je rekening houden met een krimpwaarde tussen de 2-8%. Hier dien je rekening mee te houden bij het bepalen van de afmetingen. Het percentage kan variëren per oplage en per stofsoort, dus we adviseren je om altijd iets meer stof te bestellen dan je nodig hebt voor jouw project.

 • Print-Both Sides Print Guideline Icon

  Kan ik beide zijden van de stof bedrukken?

  Het is bij ons niet mogelijk om een stof dubbelzijdig te laten bedrukken. Veel van onze stoffen zijn semi-transparant of hebben enige mate van doorschijnendheid, waardoor ze hiervoor niet geschikt zijn. Deze service bieden we helaas op geen van onze stoffen aan.

 • Labels-Print Guideline Icon

  Kan ik labels ook in een andere stof bestellen? Worden deze ook door jullie geknipt zoals de normale stoffen labels?

  Op dit moment worden al onze labels bedrukt op dezelfde satijnen stof. Het kan zijn dat we in de toekomst meerdere stoffen aanbieden, maar voor nu is dit de beste keuze. The labels worden allemaal geknipt op dezelfde manier. Je kunt de stof van jouw keuze bestellen en de labels zelf maken, maar we knippen helaas niet zelf verschillende stoffen op labelformaat.

 • Eco friendly Printing

  Worden de stoffen op milieuvriendelijke wijze bedrukt?

  Met het milieu in ons achterhoofd, worden al onze stoffen bedrukt met inkt op waterbasis. Dit houdt in dat er geen chemicaliën of oplosmiddelen aan te pas komen. Onze thermofixatie methode hecht de kleuren en prints, waardoor de nadelen van stomen vermeden worden, zoals een teveel aan vervuild water dat in het afvoersysteem terechtkomt. We hebben één faciliteit waar al het drukwerk, de productie en uitvoering plaatsvindt. In plaats van de stoffen op rol te leveren, vouwen we deze op voordat we ze verzenden. Hierdoor besparen we wekelijks meer dan 150 buizen, evenals veel ruimte in de bestelbus. (We zorgen ervoor dat delicate stoffen op zorgvuldige wijze worden verpakt.)

 • colour palette

  Waarom zit er een licht kleurverschil tussen mijn bestellingen?

  We werken constant aan het verbeteren van onze kleurprofielen. Hoewel het zelden voorkomt, kan het zijn dat er een licht verschil in kleur is tussen de verschillende bestellingen. Het is uiterst onwaarschijnlijk dat er een groot verschil zichtbaar is (zoals oranje in plaats van rood). Houd er a.u.b. rekening mee dat deze variaties in kleuren kunnen verschillen per stof, vanwege de verschillende samenstellingen en texturen van de materialen.
Marges Voor Zomen En Krimpen

Hemming Options ICON

We hebben een volledige Knip & Naai service hier bij Contrado en kunnen jouw bedrukte stoffen omzomen voor een kleine meerprijs. We creëren een smalle enkele- of dubbele zoom, waarvoor doorgaans 5 tot 20 mm van het materiaal wordt gebruikt, afhankelijk van de dikte van de stof. Dus, stel, je wil een afgewerkt stuk stof van 100 x 100 cm, dan is de grootte die je moet bestellen 101.5 x 101.5 cm, om de zoom mogelijk te maken (houd daarnaast ook rekening met een krimpwaarde van minimaal 2%) Hoe dikker de stof is, hoe groter de zoom zal worden. Je kunt kiezen om jouw prints te laten omzomen met Zwart of Wit garen. Bij onze zijde en andere licht geweven stoffen, zal de ene omgezoomde kant recht zijn (verticaal langs de rol) en de andere kant licht golvend.

We gebruiken de volgende hoeveelheid van de stof voor het maken van de zoom, om de zoom te kunnen verwerken moet jij je print dus groter maken:

 • Lichte Stoffen (20-100 g/m²): Voor zijde en andere lichte stoffen, gebruiken we 6-8 mm voor de zoom (dubbele zoom), dus over de gehele breedte/lengte is dit ca. 12-16 mm
 • Medium Stoffen (101-200 g/m²): Voor middelzware stoffen die rafelen, gebruiken we 15-20 mm voor de zoom (dubbele zoom) dus over de gehele breedte/lengte is dit ca. 35-40 mm
 • Stugge/Zware/Niet-rafelende stoffen: We gebruiken 15-20 mm voor de zoom (enkele zoom) dus over de gehele breedte/lengte is dit ca. 35-40 mm
Al deze afmetingen zijn bij benadering bepaald en kunnen dus variëren. Met de krimpwaarde inbegrepen, kan dit dus een aanzienlijk verschil opleveren in vergelijking met de bestelde afmetingen, houd hier a.u.b. voldoende rekening mee bij het voorbereiden van jouw print. Afhankelijk van de structuur van het weefsel, krimpen onze stoffen 2% tot 8%, met een gemiddelde van 2,5%. 

De Afwerking Van De Rand

We hebben vier afwerkingsopties voor jouw bestelde stof: 
 • Zoals het komt. We knippen rondom jouw afbeelding en laten een eenvoudige, misschien wat oneven, geknipte witte rand over.
 • Zoom met draad. We kunnen jouw stof omzomen met een keuze uit zwart of wit garen. Houd hierbij rekening met een extra productietijd van 1-2 dagen. Hieronder vind je informatie over hoe het omzomen de afmetingen van jouw print kan beïnvloeden. We bieden zowel een overlock zoom als een gevouwen zoom (een enkele of dubbele zoom, afhankelijk van de stof) aan, ze zijn echter niet op alle stoffen ook beide toepasbaar. Als je beide opties kunt zien, zijn ze allebei geschikt voor de stof van jouw keuze, en kun je dus de omzoming kiezen die jouw voorkeur heeft. 
 • Op de rand geknipt. We knippen netjes op de rand van jouw afbeelding. Wanneer jouw ontwerp een rand of kader bevat, knippen we dus rondom deze rand. Neemt je design de hele stof in beslag, dan knippen we netjes rondom de randen van dit design. Houd er rekening mee dat we, wanneer we langs de lijn knippen, tegen de vleug van de stof in moeten knippen. Dit is de standaardprocedure voor het knippen van stof. Dit betekent dat er bij enkele stoffen, zoals de Georgette en Mulmul, die licht golvend zijn, wat rafeling op kan treden. Dit is onvermijdelijk, omdat bij het knippen de structuur van de stof wordt gevolgd.

Al onze stoffen worden met de hand geknipt, met de grootste zorg en aandacht. Als jouw stof er aan de rand ongelijk uitziet, of licht gerafeld is, dan betekent dit niet dat er een fout in de stof zit. Het is bij bepaalde stoffen niet altijd mogelijk om een perfecte rechte lijn te knippen, dus houd hier a.u.b. rekening mee bij jouw ontwerp. Als je vragen hebt of je wil graag meer details omtrent onze knipmethodes, neem dan graag contact met ons op, we zullen ze met alle plezier met jouw doornemen.

Voor meer informatie over onze leersoorten of onze andere stoffen, raadpleeg onze FAQs.

Let op: Omdat alle producten die we leveren handgemaakt worden op bestelling, kunnen de afmetingen licht variëren.

Levertijd & Kosten

Productietijden

Jouw item wordt ter plaatse handgemaakt, wat ongeveer 1-2 dagen in beslag neemt. Bekijk hiervoor a.u.b. de individuele productietijden die naast de prijs van het item op de productpagina worden weergegeven, dit kan namelijk per artikel verschillen. In zeldzame gevallen, wanneer we een item opnieuw moeten bedrukken, kan het 1-2 dagen langer duren.

Verzendmethoden

Nadat jouw item is gemaakt, zullen we je bestelling verzenden volgens de door jouw geselecteerde verzendmethode. Tel a.u.b. de productietijd op bij de levertijd, om uit te rekenen wanneer je jouw bestelling in huis hebt. Selecteer de gewenste verzendmethode bij het afrekenen.

 • We verzenden via de services van DHL of Fedex. De levertijd bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. Ook is er Express levering mogelijk, waardoor jij jouw bestelling nog eerder in huis hebt. Zo kun je snel beginnen met het genieten of doorverkopen van jouw handgemaakte producten met jouw eigen ontwerpen.

Je kunt ook meer lezen over onze algemene voorwaarden en terugbetalingsbeleid.

Maak gebruik van onze Productie-Ervaring en Wereldwijde Verzending.

Bij Contrado wordt elk product handgemaakt op locatie, om de hoogste kwaliteit te garanderen. We hebben naast een toegewijde productieservice, ook een aantal verschillende snelle bezorgopties. De afgelopen 14 jaar hebben we ontelbaar veel gepersonaliseerde producten bedrukt en met de hand gemaakt, voor uiteenlopende klanten over heel de wereld. Veel van hen zijn uiteindelijk trouwe klanten geworden, die niet alleen houden van onze producten, maar ook de zorg, kennis en toewijding van onze medewerkers waarderen.