Alle
  • Alle
  • Eigen Ontwerp
  • Kunstenaars
Go back
Related:
Webshops ({{popupVm.storeTotalCount}})
Kunstenaars ({{popupVm.artistTotalCount}})

Reactieve Printtechniek

/12

Onze reactieve printtechniek is een toonaangevende printmethode, waarmee jouw design op prachtige wijze op de stof van je keuze wordt afgedrukt.

Wat Houdt De Reactieve Printtechniek In?

Reactief printen is een drukproces dat prachtige resultaten oplevert. De methode bestaat uit meerdere stappen, waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van een combinatie van reactieve kleurstoffen, water, druk en hitte. Voordat we het textiel bedrukken, wordt de stof eerst voorbehandeld. Het materiaal wordt gewassen en gedroogd, waardoor alle onzuiverheden worden verwijderd. Vervolgens wordt de stof voorzien van een coating, die zorgt dat de kleurstoffen zich aan het materiaal kunnen hechten. Deze stap is essentieel om de beste printresultaten te garanderen. Met behulp van een inkjetprinter worden vervolgens je ontwerpen op de stof gerepliceerd. Hierbij worden specialistische reactieve kleurstoffen gebruikt. Wanneer het materiaal volledig bedrukt is, wordt er hoge druk en stoom gebruikt om te zorgen dat de inkten zich goed aan het materiaal hechten. Tot slot wordt het textiel nogmaals gewassen en gedroogd. Hierbij worden de overtollige kleurstoffen en de resten van de voorbehandeling verwijderd. De stof is nu klaar voor gebruik.

Bij reactieve textieldruk ontstaat er een verbinding tussen de cellulosevezels van de stof en de reactieve kleurstoffen. De printtechniek werkt dan ook het beste voor het bedrukken van natuurlijke stoffen, zoals: katoen, linnen, zijde en bamboe. 

De Voordelen Van Reactieve Textieldruk

Hoewel het een vrij intensief printproces is, zijn de resultaten dit helemaal waard. Door de hete stoom dringen de kleuren door tot in de diepere lagen van de stof. De print op de reactieve stoffen heeft dan ook een hoge wasvastheid en blijft er - zelfs na regelmatig wassen - levendig uitzien. Deze eigenschap maakt de reactief bedrukte materialen ideaal voor kleding, dekens en keukentextiel. Daarnaast hoef jij je tijdens het wassen geen zorgen te maken over het vervagen of uitlopen van je design. De stoffen die bedrukt zijn met behulp van de reactieve printtechniek kunnen op 40 graden worden gewassen, zonder hun kleur te verliezen. Dankzij de kleurvastheid is de print ook goed bestand tegen wrijving.

Reactieve kleurstoffen zijn verkrijgbaar in zeven kleuren, die gemengd kunnen worden om vrijwel elke kleur te creëren. Zelfs zwarte kleuren komen pigmentrijk over. De kleuren van je ontwerpen worden dan ook zeer waarheidsgetrouw weergegeven en de uiteindelijke print toont alle kleurtinten en -nuances op prachtige wijze.

Reactief printen levert zeer gedetailleerde resultaten op, met krachtige kleuren en scherpe lijntjes. Elk denkbaar design wordt op uitzonderlijke wijze gerepliceerd op de natuurlijke stof van jouw keuze, dankzij deze toonaangevende printtechniek.

Luxe natuurlijke vezels, zoals echte zijde, kunnen bedrukt worden met de reactieve printtechniek zonder dat dit de kwaliteit van de stof aantast. Omdat deze natuurlijke materialen milieuvriendelijker zijn dan andere textielsoorten, kun jij met een goed gevoel bedrukte stoffen creëren. De milieuvriendelijke inkten die we gebruiken bij het bedrukken van deze materialen zijn tevens biologisch afbreekbaar.

Digitaal reactief printen is een actief proces dat onmiskenbaar prachtige resultaten oplevert. Het is dan ook een van de favoriete printmethodes van Contrado, omdat we weten dat jij versteld zal staan van je uiteindelijke bedrukte stof.