Menu
Alle
  • Alle
  • Eigen Ontwerp
  • Kunstenaars
Related:
Webshops ({{popupVm.storeTotalCount}})
Kunstenaars ({{popupVm.artistTotalCount}})

Gepersonaliseerde Vegan Stoffen

/15

Geniet van een collectie gepersonaliseerde vegan stoffen. Deze textielsoorten hebben geweldige eigenschappen en texturen en zijn volledig diervriendelijk. Gebruik je eigen ontwerpen om een prachtige veganistische stof te creëren, geschikt voor tal van toepassingen. De materialen worden met de hand bedrukt op bestelling en vaak al binnen 1-2 dagen verzonden. Daarnaast hanteren we geen minimum bestelaantal, zodat je zoveel óf weinig veganistisch textiel kunt bestellen als je maar wil.

Wat wordt verstaan onder vegan stoffen?

Veganistische stoffen zijn textielsoorten die tot stand komen zonder gebruik van dierlijke producten. Er zijn stoffen waarbij het duidelijk is dat ze dierlijke producten bevatten, zoals wol, maar ook materialen die behandeld zijn met bijenwas zijn niet geheel veganistisch. Vegan textiel is dan ook volledig diervriendelijk en bevat geen stoffen van dierlijke afkomst. De stoffen worden steeds populairder, onder andere door het groeiende aantal veganisten.

Hoe worden Veganistische Stoffen gemaakt?

Hier valt geen simpel antwoord op te geven, omdat er verschillende veganistische textielsoorten zijn, die vaak andere productiemethoden kennen. 

  • Synthetische vegan stoffen: Veel veganistische textielsoorten zijn synthetische - kunstmatige - producten. Hierbij worden de vezels van het materiaal zelf gecreëerd, waarna deze worden omgezet tot garens. Deze garens worden gebruikt om de uiteindelijke stof te weven of breien. 

  • Natuurlijke vegan stoffen: Er zijn enkele natuurlijke stoffen die volledig diervriendelijk zijn, zoals katoen of bamboe. Deze materialen worden op vergelijkbare wijze gemaakt als de synthetische stoffen, alleen worden de vezels bij deze stoffen niet gemaakt, maar geoogst. Na het oogsten en schoonmaken worden deze vezels gesponnen tot draden, waarmee de uiteindelijke stof kan worden gemaakt.

Toepassingen Vegan Stoffen

Veganistisch textiel heeft tal van gebruiksmogelijkheden; van stofferingsprojecten tot het maken van kleding. Het voordeel aan het ontwerpen van vegan stof, is dat je er gerust op kan zijn dat er bij het gehele proces geen dierlijk producten zijn gebruikt. Door de groei aan het bewustzijn en het aantal veganisten wereldwijd, zijn veganistische textielsoorten populairder dan ooit. 

Eigenschappen Vegan Stoffen

De belangrijkste eigenschap van vegan textiel is dat de stof geen dierlijke producten bevat. Zowel de vezels van de stof als het productieproces zijn volledig diervriendelijk. Naast deze eigenschap, die vegan stoffen hun naam geeft, hebben de stoffen tal van andere gunstige eigenschappen. 

Veganistische stoffen kunnen natuurlijk of synthetisch zijn. Wanneer jij je eigen vegan stof ontwerpt kun je kiezen uit verschillende eigenschappen en kenmerken, zodat je eenvoudig de juiste stof vindt voor je volgende project. Kies bijvoorbeeld voor onze prachtige, zachte Peached Polyester stof, onze elastische Jersey of de satijnachtige Zijden Sensatie stof. 

Voordelen van Vegan Stoffen

Het ontwerpen van gepersonaliseerde vegan stoffen biedt tal van voordelen. Zo kun je met een gerust hart genieten van je nieuwe bedrukte textiel, wetende dat zowel de productie als samenstelling volledig diervriendelijk is. De veehouderij heeft een grote impact op het milieu en draagt veel bij aan de CO2-uitstoot. Omdat de veganistische textielsoorten hier geen deel van uitmaken, zijn ze tevens de betere keuze voor het milieu.

Een aantal van onze polyester stoffen zijn veganistisch en kunnen perfect worden aangepast aan het gebruiksdoel; of je nu een superzacht, duurzaam of alles-in-één stof zoekt. Het bedrukken van synthetische stoffen levert vaak natuurgetrouwere prints op, met levendige, heldere kleuren. De vegan polyester stoffen zijn dan ook een goede keuze wanneer je wil dat de print precies aan je wensen voldoet.