Alle
 • Alle
 • Eigen Ontwerp
 • Kunstenaars
Go back
Related:
Webshops ({{popupVm.storeTotalCount}})
Kunstenaars ({{popupVm.artistTotalCount}})

Gepersonaliseerd Biologisch Poplin Katoen

Vanaf € 33,50

 • Alternate Text 100% Organic Cotton
 • Alternate Text1,41m Max Lengte
 • Alternate Text Reactieve inkten
 • Alternate Text 135gsm
 • Alternate Text Broeken
 • Alternate Text Zomen beschikbaar
 • Alternate Text Duurzaam bedrukt
Alternate Text Wordt Verzonden in 1 - 2 dag(en). Bezorging Nederland: € 9,95 Bezorgopties

Verken onze

imageExclusive

Groothandels- en studentenkorting van geen minimum tot bulkbestellingen

Bekijk kortingen

Stalenpakketten en kleurkaarten beschikbaar voor slechts € 1,50 met expreslevering 

Bestel een stalenpakket

Productomschrijving

gepersonaliseerd poplin katoen

Van het veld tot het weefgetouw; gecertificeerde biologisch poplin katoen is een 100% biologische stof. Deze strak geweven textielsoort is vrij ondoorzichtig voor zijn lichte gewicht; de print is slechts lichtjes te zien op de achterkant van de stof. Kleuren komen prachtig over op het Poplin Katoen, dankzij onze reactieve printmethode. Deze toonaangevende techniek zorgt dat de inkten tot diep in de vezels van het katoen doordringen, wat een print oplevert met heldere, levendige kleuren en diepe zwarttinten. Biologisch Poplin Katoen heeft een prachtige, gewassen finish en een hoge wasvastheid; het is dan ook een geweldig materiaal voor overhemden, kinderkleding, pyjama's en nog veel meer!

Onderhoudsinstructies

Wassen op 30°C, drogen op lage temperatuur, uithangen, niet uitwringen, strijken op lage temperatuur.

Wassen op 30 gradenWassen op 85 FahrenheitMachinaal drogen 1Lage temperatuur

Krimp

Verwachte Krimp
Inslag 2%
Schering 1%

Bepaalde stoffen krimpen tijdens onze verwerking. Houd hier rekening mee bij het selecteren van de printmaat van uw stof.

Weet je niet zeker of dit de juiste stof is of heb je wat meer inspiratie nodig?

Bestel een testafdruk van de stof € 19,95

Hoe het werkt

Alternate Text

Upload je ontwerp

We passen je ontwerp automatisch toe op het door jou geselecteerde product

Alternate Text

Maak het volmaakt

Gebruik onze slimme tools om het precies goed te krijgen en selecteer de afwerkingsopties

Alternate Text

Voorbeeld & afrekenen

Bevestig uw ontwerpen met onze 3D-previews en betaal met vertrouwen

Alternate Text

1-2 dagen productie

Leun achterover en ontspan. Uw product is onderweg!

Hoe onze prijsstelling werkt

Standaard stof maten

Onze prijzen zijn gebaseerd op de hoeveelheid en afmetingen van de producten die u bestelt. Hoe meer u bestelt, hoe beter de prijs die u krijgt. We bieden ook lagere prijzen voor grotere afmetingen, studenten en groothandels.

Afwerking prijslijst

knippen en naaien

Bij Contrado hebben we een volledige knip- en naaiservice en we kunnen je stofafdrukken zomen tegen een kleine meerprijs per meter. 

 • Gevouwen zoom (zwarte of witte draad)
 • Overlock zoom (zwarte of witte draad)
 • Knip aan de lijn

Je kunt ervoor kiezen om je prints te laten omzomen met zwart of wit garen. De toeslagen voor het zoommateriaal zijn te vinden in het gedeelte Drukrichtlijnen en afwerking van onze veelgestelde vragen.

Bekijk onze volledige veelgestelde vragen

Wij bieden kortingen

We bieden kortingen op al onze producten, inclusief bulk-, hoeveelheids- en studentenkortingen. Profiteer van geweldige aanbiedingen, of u nu een klein bedrijf, ontwerper of student bent.

Volumekorting Groothandel Studenten
Op basis van m² Tot 44% Tot 15%
Kortingen
Kwantumkorting

Ontwerp er meer, bespaar meer

 • ≥ 0,5 m2: € 67/m²
 • ≥ 1 m2: € 62/m²
 • ≥ 3 m2: € 59/m²
 • ≥ 10 m2: € 50/m² 15,3% Korting
 • ≥ 20 m2: € 48/m² 18,6% Korting
 • ≥ 30 m2: € 45/m² 23,7% Korting
 • ≥ 40 m2: € 40/m² 32,2% Korting
 • ≥ 50 m2: € 38/m² 35,6% Korting

Meer te weten komen Meer te weten komen

Levertijd & kosten

Gepersonaliseerd Biologisch Poplin Katoen

Vanaf € 33,50

 • Alternate Text 100% Organic Cotton
 • Alternate Text1,41m Max Lengte
 • Alternate Text Reactieve inkten
 • Alternate Text 135gsm
 • Alternate Text Broeken
 • Alternate Text Zomen beschikbaar
 • Alternate Text Duurzaam bedrukt
Alternate Text Wordt Verzonden in 1 - 2 dag(en). Bezorging Nederland: € 9,95 Bezorgopties

Verken onze

imageExclusive

Groothandels- en studentenkorting van geen minimum tot bulkbestellingen

Bekijk kortingen

Stalenpakketten en kleurkaarten beschikbaar voor slechts € 1,50 met expreslevering 

Bestel een stalenpakket

Helpen

Alternate Text Meer details

Gepersonaliseerd Biologisch Janice Poplin Katoen

Janice Poplin Katoen is een prachtige, gecertificeerd biologische stof met een frisse, stevige structuur. Perfect voor het maken van katoenen popeline shirts, rokken en nog veel meer!

certified organic logo

100% Gecertificeerd Biologisch Katoen
Download Certificaat

Textuur

Onze witte Janice Poplin bedrukt met reactieve inkten biedt heldere krachtige kleuren, terwijl onze Pure Poplin een natuurlijke basistint heeft en is bedrukt met pigmentinkten, waardoor je kleuren enigszins worden gedempt. De natuurlijke katoenvezels voelen warm, droog en ietwat korrelig aan. De dichtheid van de stof maakt dit katoen een stuk ondoorzichtiger en minder ademend dan de meeste stoffen met een vergelijkbaar gewicht.

Print Details

Janice Biologisch Poplin Katoen heeft een prachtige printkwaliteit, vol rijke, levendige kleuren en diepe zwarttinten. Onze reactieve printtechniek levert heldere prints op, omdat je ontwerp tot diep in de vezels van het katoen doordringt. Dit zorgt niet alleen voor een hogere wasvastheid, maar helpt ook de zachte textuur van de stof te behouden. Vanwege het natuurlijke karakter van de stof en onze verwerkingsmethodes, kunnen er soms wat kleine witte stipjes op de bedrukte stof zichtbaar zijn. Dit zijn plekken waar het katoenpluis is verwijderd en de witte basiskleur van het onbedrukte materiaal tevoorschijn komt. Dit is volkomen normaal en valt dan ook niet te vermijden. Het heeft echter geen invloed op de kleursterkte en gedetailleerde aard van jouw print.

Gebruik

De frisse textuur en strakke weefstructuur van deze poplin stof, maken het een uitstekende keuze voor het creëren van overhemden. Deze prachtige, volledig natuurlijke stof is ook zeer geschikt voor kinderkleding, omdat het een zachte 'verwassen' finish heeft en volledig op biologische wijze is vervaardigd. Daarnaast is het katoen een perfecte keuze voor projecten die lichte, natuurlijke stoffen vereisen, zoals (onder)jurken, pyjama's en kussenslopen.

Alternate Text Printrichtlijnen & afwerking

Print Richtlijn

  • DPI-Print Guideline Icon

   Wat is de beste resolutie voor het printen?

   Wij printen in 200 dpi, wat een goede combinatie is van kwaliteit en bestandsgrootte. Idealiter moet jouw afbeelding geschaald worden naar 100% bij een resolutie van 200 dpi; dit houdt in dat de grootte van jouw bestand niet verandert, wat interpolatie voorkomt. Onze ontwerpinterface bevat een systeem, dat door middel van stoplichtkleuren en een bericht aangeeft of de resolutie van jouw geüploade ontwerp toereikend is.

 • scaling-Print Guideline Icon

  Hoe worden de afmetingen van mijn afbeelding aangepast?

  Wanneer jij jouw ontwerp uploadt in ons systeem, wordt de grootte automatisch aangepast aan de door jou gekozen afmetingen. Je vindt de afmetingen, van het stuk stof dat je wil bestellen, onder 'Afdrukformaat' bij de tab 'Productafbeelding'. De afmetingen van jouw afbeelding/ontwerp kun je zien bij 'Afbeeldingen & Tekstfuncties'. Onder de kwaliteitsinformatie naast de thumbnail kun je deze dimensies aanpassen.

 • RGB-CMYK Print Guideline Icon

  Welk kleurenmodel moet ik kiezen? RGB of CMYK?

  Wij adviseren om afbeeldingen te gebruiken die binnen de RGB-kleurruimte liggen. In het specifiek levert het gebruik van foto's met een sRGB-profiel de beste kleurresultaten op. Wat houdt dit in? Kies in jouw bewerkingssoftware voor de RGB-werkruimte en stel het kleurprofiel van de afbeelding in op sRGB (sRGB IEC61966-2.1).  

 • Print-Roll Length Fabric Guide Icon

  Maximale afmetingen

  Voor de meeste stoffen die we hebben geldt er geen limiet voor de lengte van de stof die je kunt bestellen. We hebben een voorbeeldvenster waarop het ontwerp tot een maximale lengte van 10 m wordt getoond, maar dit is niet het afdruklimiet. Als je meer wil bestellen, verhoog dan simpelweg de hoeveelheid (bijvoorbeeld: x2 bij 20 m of x 4 voor 40 m), dan kun je zoveel bestellen als je maar wil en wordt er automatisch een kwantumkorting toegepast. De maximale breedte van elke stof kun je vinden op de individuele pagina's van de stoffen, of in onze design interface.

 • Borders-Print Guideline Icon

  Moet ik witruimte opnemen in mijn ontwerp als ik een rand of knipruimte wil?

  Ja, dit kan je zeker helpen. Verwerk altijd wat extra ruimte of randen in het ontwerp voor de door jouw gekochte stof. We knippen vierkant rond de stofstalen en bedrukte stoffen en laten hierbij zo'n 5 mm witte ruimte vrij. Wil je graag dat er netjes en precies op de lijn wordt geknipt, dan zijn daar extra kosten aan verbonden.

 • crocking-Print Guideline Icon

  Wat is 'crocking' en wanneer kan de print vervagen?

  Crocking is de vervaging van de print rondom de vouwen van de stof, wat vaak gebeurt na het wassen of veelvuldig gebruik. Dit komt voor bij digitaal bedrukte natuurlijke stoffen - het vindt vaker plaats wanneer de print donkere of rijke kleuren bevat. Je kunt het vervagen minimaliseren door de stof in een koude handwas te wassen in plaats van dit machinaal te doen, omdat het draaien van de was de grootste oorzaak is van deze wrijving. Wil je dit helemaal vermijden, dan adviseren we een polyester stof te kiezen.

 • organics-Print Guideline Icon

  Waarom zien mijn kleuren er lichter uit op biologische stoffen?

  In tegenstelling tot onze niet-biologische stoffen, zijn onze biologische materialen niet voorzien van een coating. Dit houdt in dat de inkt in de vezels trekt, waardoor de kleursterkte enigszins afneemt (ongeveer -40%). Voor super krachtige kleuren raden we aan om een niet-biologische stof te kiezen.

 • Transfer-Print Guideline Icon

  Printen jullie op stof die door een klant wordt aangeleverd?

  Jammer genoeg niet. We testen het printen zorgvuldig, zodat we weten wat het beste resultaat oplevert op onze materialen, en onze faciliteiten zijn hier perfect geschikt voor. We printen echter wel sublimatiepapier op bestelling, dus als je beschikking hebt over een hittepers kun je eenvoudig jouw eigen stoffen bedrukken.

 • Jpeg-Tiff Print Guideline Icon

  Moet ik mijn bestand opslaan als TIFF of JPEG?

  Voor meerkleurige of zeer gedetailleerde ontwerpen raden we aan deze als tiff-formaat op te slaan; ze moeten hierbij wel samengevoegd worden tot één laag. Voor simpele kleuren en weinig gedetailleerde bestanden, volstaat een jpeg-formaat.

 • Shrinkage-Print Guideline Icon

  Hoe zit het met het krimpen van het materiaal?

  Net als bij veel andere bedrukkingsprocessen van stoffen, is het mogelijk dat de stof krimpt. Afhankelijk van de soort stof, kun je rekening houden met een krimpwaarde tussen de 2-8%. Hier dien je rekening mee te houden bij het bepalen van de afmetingen. Het percentage kan variëren per oplage en per stofsoort, dus we adviseren je om altijd iets meer stof te bestellen dan je nodig hebt voor jouw project.

 • Print-Both Sides Print Guideline Icon

  Kan ik beide zijden van de stof laten bedrukken?

  Het is bij ons niet mogelijk om een stof dubbelzijdig te laten bedrukken. Veel van onze stoffen zijn semi-transparant of hebben enige mate van doorschijnendheid, waardoor ze hiervoor niet geschikt zijn. Deze service bieden we helaas op geen van onze stoffen aan.

 • Labels-Print Guideline Icon

  Kan ik labels ook in een andere stof bestellen? Worden deze ook door jullie geknipt zoals de normale stoffen labels?

  Op dit moment worden al onze labels bedrukt op dezelfde satijnen stof. Het kan zijn dat we in de toekomst meerdere stoffen aanbieden, maar voor nu is dit de beste keuze. De labels worden allemaal geknipt op dezelfde manier. Je kunt de stof van jouw keuze bestellen en de labels zelf maken, maar we knippen helaas niet zelf verschillende stoffen op labelformaat.

 • Eco friendly Printing

  Worden de stoffen op milieuvriendelijke wijze bedrukt?

  Met het milieu in ons achterhoofd, worden al onze stoffen bedrukt met inkt op waterbasis. Dit houdt in dat er geen chemicaliën of oplosmiddelen aan te pas komen. Onze thermofixatie methode hecht de kleuren en prints, waardoor de nadelen van stomen vermeden worden, zoals een teveel aan vervuild water dat in het afvoersysteem terechtkomt. We hebben één faciliteit waar al het drukwerk, de productie en uitvoering plaatsvindt. In plaats van de stoffen op rol te leveren, vouwen we deze op voordat we ze verzenden. Hierdoor besparen we wekelijks meer dan 150 buizen, evenals veel ruimte in de bestelbus. (We zorgen ervoor dat delicate stoffen op zorgvuldige wijze worden verpakt.)

 • colour palette

  Waarom zit er een licht kleurverschil tussen mijn bestellingen?

  We werken constant aan het verbeteren van onze kleurprofielen. Hoewel het zelden voorkomt, kan het zijn dat er een licht verschil in kleur is tussen de verschillende bestellingen. Het is uiterst onwaarschijnlijk dat er een groot verschil zichtbaar is (zoals oranje in plaats van rood). Houd er a.u.b. rekening mee dat deze variaties in kleuren kunnen verschillen per stof, vanwege de verschillende samenstellingen en texturen van de materialen.
Marges Voor Zomen En Krimpen

Hemming Options ICON

We hebben een volledige Knip & Naai service hier bij Contrado en kunnen jouw bedrukte stoffen omzomen voor een kleine meerprijs. We creëren een smalle enkele- of dubbele zoom, waarvoor doorgaans 5 tot 20 mm van het materiaal wordt gebruikt, afhankelijk van de dikte van de stof. Dus, stel, je wil een afgewerkt stuk stof van 100 x 100 cm, dan is de grootte die je moet bestellen 101.5 x 101.5 cm, om de zoom mogelijk te maken (houd daarnaast ook rekening met een krimpwaarde van minimaal 2%) Hoe dikker de stof is, hoe groter de zoom zal worden. Je kunt kiezen om jouw prints te laten omzomen met Zwart of Wit garen. Bij onze zijde en andere licht geweven stoffen, zal de ene omgezoomde kant recht zijn (verticaal langs de rol) en de andere kant licht golvend.

We gebruiken de volgende hoeveelheid van de stof voor het maken van de zoom, om de zoom te kunnen verwerken moet jij je print dus groter maken:

 • Lichte Stoffen (20-100 g/m²): Voor zijde en andere lichte stoffen, gebruiken we 6-8 mm voor de zoom (dubbele zoom), dus over de gehele breedte/lengte is dit ca. 12-16 mm
 • Medium Stoffen (101-200 g/m²): Voor middelzware stoffen die rafelen, gebruiken we 15-20 mm voor de zoom (dubbele zoom) dus over de gehele breedte/lengte is dit ca. 35-40 mm
 • Stugge/Zware/Niet-rafelende stoffen: We gebruiken 15-20 mm voor de zoom (enkele zoom) dus over de gehele breedte/lengte is dit ca. 35-40 mm
Al deze afmetingen zijn bij benadering bepaald en kunnen dus variëren. Met de krimpwaarde inbegrepen, kan dit dus een aanzienlijk verschil opleveren in vergelijking met de bestelde afmetingen, houd hier a.u.b. voldoende rekening mee bij het voorbereiden van jouw print. Afhankelijk van de structuur van het weefsel, krimpen onze stoffen 2% tot 8%, met een gemiddelde van 2,5%. 

De Afwerking Van De Rand

We hebben vier afwerkingsopties voor jouw bestelde stof: 
 • Zoals het komt. We knippen rondom jouw afbeelding en laten een eenvoudige, misschien wat oneven, geknipte witte rand over.
 • Zoom met draad. We kunnen jouw stof omzomen met een keuze uit zwart of wit garen. Houd hierbij rekening met een extra productietijd van 1-2 dagen. Hieronder vind je informatie over hoe het omzomen de afmetingen van jouw print kan beïnvloeden. Je hebt de keuze uit zowel een overlocksteek als een normale zoom (een enkele of dubbele zoom, afhankelijk van de stof). Ze zijn echter niet op alle stoffen ook allebei toepasbaar. Als je beide opties kunt zien, zijn ze allebei geschikt voor de stof van jouw keuze, en kun je dus de omzoming kiezen die jouw voorkeur heeft. 
 • Op de rand geknipt. We knippen netjes op de rand van jouw afbeelding. Wanneer jouw ontwerp een rand of kader bevat, knippen we dus rondom deze rand. Neemt je design de hele stof in beslag, dan knippen we netjes rondom de randen van dit design. Houd er rekening mee dat we, wanneer we langs de lijn knippen, tegen de vleug van de stof in moeten knippen. Dit is de standaardprocedure voor het knippen van stof. Dit betekent dat er bij enkele stoffen, zoals de Georgette en Mulmul, die licht golvend zijn, wat rafeling op kan treden. Dit is onvermijdelijk, omdat bij het knippen de structuur van de stof wordt gevolgd.

Al onze stoffen worden met de hand geknipt, met de grootste zorg en aandacht. Als de rand van je stof er ongelijk uitziet, of licht gerafeld is, dan betekent dit niet dat er een fout in de stof zit. Het is bij bepaalde stoffen niet altijd mogelijk om een perfecte rechte lijn te knippen, dus houd hier a.u.b. rekening mee bij het creëren van jouw design. Als je vragen hebt of je wil graag meer details omtrent onze knipmethodes, neem dan contact met ons op, we nemen graag alles met je door.

Voor meer informatie over onze leersoorten of onze andere stoffen, raadpleeg onze FAQ.

Let op: Omdat alle producten die we leveren handgemaakt worden op bestelling, kunnen de afmetingen licht variëren.

Alternate Text Veelgestelde Vragen

Wat wordt bedoeld met "van het veld tot het weefgetouw"?

Dit betekent dat er absoluut geen chemicaliën gebruikt zijn bij de productie van deze stof; vanaf de teelt tot aan het weven van het katoen. Veel poplin stoffen worden gemaakt van gemerceriseerde garens, die worden behandeld met een natriumhydroxide oplossing. De volledig biologische poplin stof is niet behandeld en het natuurlijke garen geeft de stof dan ook een authentieke, rustieke uitstraling.

Is dit een nieuwe stofsoort?

Sinds 31 oktober 2019 hebben we onze voorgaande biologische poplin katoen iets aangepast. Het materiaal is nu 135 g/m² en heeft een crème basiskleur. Het materiaal is nog steeds 100% biologisch en heeft een draaddichtheid van 30/1 in de lengte en breedte. Er bevinden zich 36 draden per cm in richting van de schering en 29 per cm in de richting van de inslag.

Welke printmethodes bieden jullie aan?

Deze stof heeft een zeer glad, effen oppervlak, waardoor het materiaal geschikt is voor vrijwel alle ontwerpen, patronen of afbeeldingen. De natuurlijke garen van deze stof, creëren een subtiele, zichtbaar korrelige structuur. Bij de reactieve printmethode wordt de print één met de stof, wat een duurzaam en helder resultaat oplevert. Ook zorgt de techniek voor een zachtere finish en een hogere wasvastheid, waardoor je de bedrukte stof op max 60 °C kan wassen. We bieden ook printen met pigmentinkt op ons Pure Poplin Organic Cotton.

Tags

  • Middelzwaar (101-249 g/m²)

  • Zacht

  • Geweven Niet-rekbaar

  • Mat

  • Semi-transparant / doorzichtig

  • Kussens en Beddengoed

  • Kleding en kleding maken

  • Glad

  • Gecertificeerd Organisch

  • Katoen

  • Reactief

  • Veganistisch

  • Broeken

  • Voering

Dit vind je misschien ook leuk:

Recentelijk Bekeken